Un elicopter rusesc Mi-24, inscripționat cu “Z”, s-a prăbușit în Belarus

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 22 iunie, un elicopter rusesc de tip Mi-24 (“Hind”, în terminologie NATO) s-a prăbușit în Belarus în timp ce efectua un zbor de antrenament.

În după-amiaza zilei de 22 iunie, un elicopter rusesc Mi-24 a făcut o „aterizare dură” în Belarus, declară Ministerul Apărării din Belarus.

Potrivit canalului de Telegram și contului de Twitter al utilizatorului “Belarusian Hajun Project”, elicopterul s-a prăbușit în apropiere de autostrada M1 pe segmentul dintre localitățile Ivatsevichi și Baranovichi.

Ministerul Apărării din Belarus a confirmat incidentul și a informat că accidentul a avut loc în jurul orei 13:30 în districtul Baranovichi, precum și că din datele preliminare membrii echipajului elicopterului au fost doar răniți.

„Elicopterul a făcut o „aterizare dură” lângă autostrada M1 dintre Ivatsevichi și Baranovychi. S-a întâmplat în jurul orei 13:30, membrii echipajului au fost răniți”, se consemnează în comunicatul emis de minister.

Sursele atrag atenția că pe coada elicopterului este inscripționată mare litera „Z” devenită un simbol al sprijinului manifestat de ruși și alții acestora pentru invazia din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel