Un elicopter militar s-a prăbușit în Turcia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter AS 532 Cougar  Sursa foto: Ministerul Apărării din Turcia
Elicopter AS 532 Cougar Sursa foto: Ministerul Apărării din Turcia

Un elicopter militar s-a prăbușit în urmă cu scurt timp în Turcia, transmite Ministerul Apărării.

În această după amiază, un elicopter al Forțelor Armate ale Turciei s-a prăbușit. Nouă persoane aflate la bord și-au pierdut viața, iar alte patru au fost rănite, transmite Anadolu, care citează Ministerul Apărării din Turcia. 

Conform Daily Sabah, ministerul a declarat că elicopterul AS 532 Cougar a decolat din provincia de est Bingol la 13:55, și era în drum spre districtul Tatvan din provincia Bitlis, când s-a pierdut contactul cu aeronava în jurul orei 14:25.

”A fost declanșată o operațiune de căutare la care participă o dronă, un avion CN-235 și un elicopter”, mai precizează sursa citată.

Nouă soldați la bordul elicopterului au fost uciși în accident, a spus ministerul, adăugând că patru supraviețuitori erau transferați la spital pentru tratament.

A fost declanșată o anchetă care va investiga cauzele accidentului. 

Armata turcă efectuează cu regularitate operaţiuni în sud-estul ţării împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare calificată drept "teroristă" de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel