Un elicopter Mi-24 al Rusiei, aproape de coliziune cu o dronă (VIDEO)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un elicopter de atac Mi-24 a fost la un pas de coliziune cu o dronă în Rusia.

Un elicopter de atac Mi-24 (nume de cod NATO: 'Hind') a fost la un pas să se lovească de o dronă, informează Defence Blog. Incidentul a avut loc în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament în cadrul căruia elicopterul rus traversa un râu.

Imaginile au fost înregistrate de camera de filmat a dronei. Nu se precizează cui aparținea drona și dacă aceasta era una civilă sau militară, însă din imaginile prezentate pare a fi o dronă comercială.

Filmarea a fost urcată pe internet ieri, dar nu se specifică data în care a avut loc incidentul.

Sursa citată atrage însă atenția asupra pericolului pe care dronele îl reprezintă, atât pentru aviația militară, cât și pentru cea civilă, precizând că numărul deținătorilor a explodat în ultimul timp iar foarte mulți deținători de drone nu respectă regulamentele. O coliziune între o dronă - fie ea și o dronă mică comercială - și o aeronavă ar putea avea consecințe dramatice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel