Un elicopter Black Hawk al SUA a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București, lovind doi stâlpi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Valentina Preda Facebook
Sursă foto: Valentina Preda Facebook

Un elicopter american care efectua exerciții pentru Ziua Aviației a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.

Update:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a transmis că a luat la cunoștință despre incidentul care a avut loc azi dimineață în Capitală și că urmărește îndeaproape evoluțiile. Oficialii americani precizează că lucrează împreună cu partenerii români pentru rezolvarea acestei situații. În orele următoare vor fi furnizate informații actualizate pe măsură ce ele vor fi disponibile.

La fața locului au ajuns și procurorii militari care investighează cauzele acestei aterizări forțate, conform unor surse militare fiind deschis un dosar pentru distrugere.

Update:

Conform unor surse DIGI 24 evenimentele dedicate Zilei Aviației au fost anulate. Conform unor martori oculari elicopterul nu a lovit stâlpii, ci suful palelor i-au pus la pământ.

Update:

Conform unor surse militare o echipă tehnică a plecat deja de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu către Capitală. Conform acelorași surse se pare că elicopterul a pierdut din portanță și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Știrea inițială: 

Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

2. -imagine fara descriere- (elicopter-balck-hawk-charles-de-gaulle_11909800.jpg)

3. -imagine fara descriere- (stalpi-doborati_97678300.jpg)

Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

 

 

 

Conform unor surse militare elicopterul face parte din cadrul Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă ”Demon Brigade”. Brigada 1 Aviație de Luptă a sosit în luna aprilie la Baza Mihail Kogălniceanu, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. 

Brigada de aviație cuprinde aproximativ 2.000 de militari, cu aproximativ 50 de elicoptere UH-60 and HH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 de aparate de atac AH-64 Apache și 1.800 de vehicule de sprijin.

4. -imagine fara descriere- (elicoptere-black-hawk_22866300.jpg)

 

Un AH-64 Apache a aterizat de urgență și la Constanța

 

Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgență în urma unei defecțiuni.

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se știu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului județean care duce în comuna Pecineaga.

Primarul comunei, Stan Niculae, spune că nu au avut loc incidente neplăcute, nu a fost nimeni rănit și niciunul dintre localnici nu a suferit pagube materiale.

Incidentul a fost filmat de cei care treceau pe drumul județean, fiind chiar luat în râs de către unii dintre participanții la trafic, care i-au întrebat pe militarii americani desemnați să păzească aparatul daca nu cumva au rămas fără benzină și au nevoie de combustibil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel