Un dispozitiv de interceptare a fost găsit într-un birou al șefului armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un dispozitiv de interceptare telefonică a fost găsit duminică într-unul dintre posibilele viitoare birouri ale șefului Statului Major General al Armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, a anunțat serviciul de informații al Ucrainei (SBU), pe rețeaua de socializare Telegram.

SBU a subliniat că dispozitivul a fost găsit într-un birou pe care Zalujnîi nu îl folosește în prezent și că echipamentul nu era funcțional.

„Subliniem că dispozitivul nu se afla direct în biroul lui Valeri Zalujnîi, ci în spații pe care acesta le-ar putea folosi pentru muncă în viitor”, se arată în comunicatul serviciului secret. Potrivit acestuia, dispozitivul nu a fost activat și nu au fost găsite sisteme de colectare sau transmitere a datelor.

Statul Major General a confirmat oficial descoperirea unei interceptări telefonice. Statul Major indică faptul că pe 17 decembrie, în timpul unei inspecții de rutină a sediului, au fost descoperite elemente de echipament. „În birourile destinate activității comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (și a cabinetului său - n.r.) au fost instalate dispozitive de interceptare,” a spus Statul Major.

Zalujnîi a declarat că acel birou nu a fost folosit și că nu au circulat secrete de stat. ”Permiteți-mi să vă spun asta: aceasta este încăperea pe care trebuia să o folosesc astăzi. Ieri, la inspecție, au găsit [un dispozitiv de interceptare] în ea... Nu am mai fost acolo [la birou] de mult timp. Dar am verificat și am găsit”, a spus generalul, comentând incidentul pentru prima dată.

Potrivit presei, dispozitivele au fost realizate din astfel de piese încât originea lor nu poate fi identificată. Poliția și armata au demarat o anchetă în acest caz.

Raportul SBU vine într-un moment în care în ultimele luni, o serie de observatori și surse jurnalistice au raportat despre un conflict între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și Valeri Zalujnîi. Oficialii guvernamentali ucraineni neagă că există un astfel de conflict.

În acest context, BBC reamintește că în noiembrie, asistentul lui Zalujnîi, Hennadiy Ceastiakov, a fost ucis într-o explozie în apropiere de Kiev. O grenadă care făcea parte din cadoul lui de ziua lui i-a explodat în brațe.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel