Un centru de instruire pentru piloții avioanelor F-16 va fi creat în Polonia: Contract cu Elbit Systems pentru simulatoare de zbor

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În Polonia va fi creat un centru modern de pregătire pentru piloții de avioane de vanatoare F-16. Elbit Systems a semnat un contract în valoare de 36 de milioane de dolari pentru furnizarea a patru simulatoare de zbor pentru avioanele de luptă F-16.

 

 

Contractul va fi executat pe o perioadă de 28 de luni și ar trebui să fie finalizat în 2025. Viitoarele simulatoare de zbor din centrul centrului de instruire vor asigura pregătire de calitate și contribui la pregătirea piloţilor pentru misiunile de luptă.

Datorită sistemului de afișare la 360 de grade, simulatoarele interconectate oferă un proces de instruire complet.

Simulator dezvoltat de compania Elbit Systems va oferi piloților de F-16 o pregătire completă, de la cunoştinţe de bază şi familiarizarea caracteristicile unei aeronave de luptă până la competențe avansate de pilot de luptă.

,,Acest contract subliniază poziția de lider a Elbit Systems pe piaţa de simulatoare. Rămânem dedicați în continuare furnizării de soluții de pregătire de înaltă calitate pentru piloții militari și suntem mândri să oferim forțelor armate poloneze soluții avansate pentru a le sprijini misiunile", a declarat Yoram Shmuely, directorul general al Elbit Systems Aerospace.

În prezent, Forțele Aeriene poloneze au 48 de avioane de luptă F-16C/D. Durata de viață a aeronavei este de 8 mii de ore, ceea ce înseamnă că avioanele de luptă pot fi operate timp de 30 de ani. Prin urmare, modernizarea avioanelor de luptă F-16 este planificată pentru 2030 în Polonia.

Reamintim că, de la 1 septembrie, avioanele de vânătoare poloneze F-16 au început să opereze în spațiul aerian al Slovaciei. Această misiune de poliţie aeriană ar trebui să consolideze capacitatea de apărare a unei mici țări vecine în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

La începutul lunii noiembrie, Defense România a relatat, citând surse mass-media din Polonia, ca în următorii cinci ani, industria militară poloneză va repara și întreține avioanele de luptă americane F-16 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (USAFE).

Fabrica de avioane (WZL) din Bydgoszcz, care aparține consorţiului militar polonez de stat Polska Grupa Zbrojeniowa, este locul unde vor fi reparate avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (USAFE).

Acordul dintre compania poloneză și compania americană AAR Government Services INC a fost semnat în luna iulie a acestui an.

Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Poloneze sunt supuse întreținerii la Uzina Bydgoszcz de mai bine de un deceniu, instalația reparând, de asemenea, avioanele de transport C-130 Hercules, precum și avioanele MiG-29 și Su-22.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel