Un C-130 Hercules francez a scăpat de o rachetă trasă de un Su-25

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un avion C-130H al Forțelor Aeriene din Franța a scăpat ca prin minune să fie distrus de o rachetă trasă accidental de un avion Su-25 al Forțelor Aeriene din Ciad, transmite theaviationist.com.

Pe 17 aprilie 2020, o rachetă a fost trasă accidental de către un avion a Su-25 Frogfoot al Forțelor Aeriene din Ciad, aflat la sol, la Baza Aeriană Kossei NDjamena din Ciad. Racheta a lovit un camion cisternă trecând foarte aproape de un avion C-130H al Forțelor Aeriene franceze.

Racheta și-a continuat drumul lovind casa comandantului adjunct al Gărzii prezidențiale, generalul Mahamata Salaha Brahima, ucigând doi copii și doi adulți și rănind alți doi.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată momentul în care racheta lansată, trece prin cisternă și ratează la câțiva metri Herculesul francez. Cauzele incidentului sunt cercetate.

Întâmplarea neobișnuită amintește de evenimentul de pe 12 octombrie 2018, în care a fost implicat un avion F-16 al Forțelor Aeriene belgiene care a fost distrus la Florennes, atunci când tunul M61A1 Vulcan de calibru 20 mm de la bordul altui F-16 a tras accidental.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel