Fake news (surse Tass): Un avion Su-24 rus a bombardat un convoi militar al Turciei

Eduard Pascu / 24 feb 2020 / 10:48

Într-o parte a presei internaționale de specialitate a apărut informația potrivit căreia Rusia ar fi blocat un convoi militar al Turciei, în Siria, utilizând avioane de luptă.

Informația a fost răspândită pe mai multe conturi ale rețelei de socializare Telegram, inclusiv pe contul rus „Explorator militar”. Știrea a fost preluată în media internațională, inclusiv în publicația rusă Lenta.

Mai mult, agenția iraniană Tasnim susține că atacul aerian ar fi distrus mai multe vehicule blindate.

Informația a fost negată de forțele siriene care au spus că bombardamentul a fost de natură preventivă, fiind vizate căile de comunicație.

Potrivit informației cu pricina, avioanele de luptă ale Rusiei, ar fi oprit după ce au lansat un atac, un convoi militar al Turciei să intre în localitatea Al-Bara, situată în nord-vestul Siriei. Știrea preciza că turcii au fost nevoiți să facă cale întoarsă.

Dar genția de presă rusă Tass informează în paginile sale că este vorba despre un „fake news”. Tass a luat legătura cu o sursă militară proprie care, sub anonimat, a negat că rușii au utilizat avioane de luptă pentru a opri un convoi militar turcesc.

Turcia nu a avut nici ea nicio reacție, ceea ce pune sub semnul întrebării veridicitatea informației.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy