Un exercițiu al Forțelor Aeriene Poloneze, care simula deturnarea unui avion, a făcut vâlvă în presă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor site-uri internaționale, dar și agenției de presă Mediafax, un avion polonez ar fi fost detrunat azi. Informația nu a fost însă confirmată de nicio sursă oficială. Mai mult, a fost vorba de un exercițiu.

UPDATE. Mediafax anunța inițial că: „Conform primelor informații aparatul de zbor spre îndreaptă spre Oceanul Atlantic. Autoritățile nu au confirmat informația și nu se știu detalii despre numărul persoanelor aflate la bord” - transmitea Mediafax. Agenția de presă a retras ulterior știrea.

Informația a fost publicată și de britanicii de la Express care citează France 24. Ea a fost preluată imediat de alte publicații. Unele au sesizat însă foarte corect că e posibil să fie vorba de un exercițiu antitero. DefenseRomania a updatat în primele minute materialul cu această precizare.

 

Cert e că informația a fost retrasă de agenția de presă Mediafax. Ea mai circulă doar pe anumite site-uri tabloid internaționale.

În fond, a fost vorba despre o simulare în cadrul exercițiului Sarex-21, când Polonia a simulat deturnarea unui avion, folosind o aeronavă a Forțelor Aeriene Poloneze. Agențiile de presă au căzut în „capcană” după întrucât, pentru a fi cât mai real, pe site-urile de specialitate care monitorizează traficul, aeronava și-a schimbat cursul.

Așa cum preciza presa internațională, aeronava „deturnată” se îndrepta spre Oceanul Atlantic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel