Un exercițiu al Forțelor Aeriene Poloneze, care simula deturnarea unui avion, a făcut vâlvă în presă

Eduard Pascu / 20 mai 2021 / 11:01

Potrivit unor site-uri internaționale, dar și agenției de presă Mediafax, un avion polonez ar fi fost detrunat azi. Informația nu a fost însă confirmată de nicio sursă oficială. Mai mult, a fost vorba de un exercițiu.

UPDATE. Mediafax anunța inițial că: „Conform primelor informații aparatul de zbor spre îndreaptă spre Oceanul Atlantic. Autoritățile nu au confirmat informația și nu se știu detalii despre numărul persoanelor aflate la bord” - transmitea Mediafax. Agenția de presă a retras ulterior știrea.

Informația a fost publicată și de britanicii de la Express care citează France 24. Ea a fost preluată imediat de alte publicații. Unele au sesizat însă foarte corect că e posibil să fie vorba de un exercițiu antitero. DefenseRomania a updatat în primele minute materialul cu această precizare.

 

Cert e că informația a fost retrasă de agenția de presă Mediafax. Ea mai circulă doar pe anumite site-uri tabloid internaționale.

În fond, a fost vorba despre o simulare în cadrul exercițiului Sarex-21, când Polonia a simulat deturnarea unui avion, folosind o aeronavă a Forțelor Aeriene Poloneze. Agențiile de presă au căzut în „capcană” după întrucât, pentru a fi cât mai real, pe site-urile de specialitate care monitorizează traficul, aeronava și-a schimbat cursul.

Așa cum preciza presa internațională, aeronava „deturnată” se îndrepta spre Oceanul Atlantic.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy