Un avion militar ucrainean An-26 s-a prăbușit aproape de Kiev. Ucraina spune că a doborât mai multe avioane și elicoptere ruse

DefenseRomania Team |
Data publicării:
An-26 prăbușit la Kiev, Ucraina. Sursă foto: Airlive.net
An-26 prăbușit la Kiev, Ucraina. Sursă foto: Airlive.net

Un avion militar de tip An-26, cu 14 persoane la bord, s-a prăbușit în arpopiere de Kiev, Ucraina.

În momentul de față nu există informații despre ceea ce s-a întâmplat, dacă aeronava a fost cumva doborâtă de forțele Federației Ruse care se află angrenate într-o operațiune amplă de invadare a Ucrainei.

Ministerul de Interne de la Kiev, citat de publicația Unian, a confirmat că un An-26 s-a prăbușit. Kievul precizează că la bord se aflau 14 persoane. Se va reveni ulterior cu informații despre numărul morților și cauzele prăbușirii.

Agenția DPA semnalează că Ministerul Apărării din Ucraina anunțase cu puțin timp un atac asupra unui aerodrom din apropierea Kievului.

Ucraina susține că a doborât cel puțin trei elicoptere rusești și aproximativ cinci avioane de vânătoare. 

Moscova neagă informația.

Pe de altă partea Federația Rusă acuză că azi forțele armate ale Ucrainei au atacat din Mariupol două nave civile în Marea Azov, scrie Tass. Sursa citată precizează că un membru al echipajului a fost rănit.

Amintim că în această dimineață, imediat după un discurs fulminant televizat al președintelui Vladimir Putin, Federația Rusă a lansat o amplă operațiuni militară asupra Ucrainei.

În acest moment Ucraina e atacată prin mai multe puncte, inclusiv în Nord din Belarus și Sud prin Crimeea, anexată în 2014 de Federația Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel