Urmărește emisiunea live



Un avion militar rus de transport strategic Il-76 s-a prăbușit în Rusia, lângă granița cu Ucraina. Kievul spune că aeronava transporta rachete pentru sistemul S-300

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Un avion militar de transport Il-76, cu aproximativ 70 de persoane la bord, s-a prăbușit miercuri dimineață în regiunea Belgorod din Rusia, anunță BBC.

Un avion de transport IL-76 s-a prăbușit în districtul Korochan din regiunea Belgorod din Rusia. Guvernatorul regiunii ruse a raportat „evenimentul”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat prăbușirea Il-76 și susține că la bord se aflau 65 de militari capturați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, care ar fi fost transportați pentru schimb.

Cu toate acestea, surse din Forțele Armate ucrainene au declarat pentru publicația UPravda că aeronava Il-76 este a fost doborâtă de Forțele de Apărare ucrainene. Alte surse scriu că Ministerul Apărării al Ucrainei nu confirmă acest lucru și „încă sunt în proces de clarificare a informațiilor”. (informație actualizată, la ora 15.08, pe baza relatărilor NV)

De asemenea, surse din Statul Major ucrainean susțin că avionul transporta rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană S-300.

Rămâne de văzut dacă se va confirma vreuna dintre variantele prezentate (sau poate chiar ambele situații).

La fața locului lucrează echipa de investigații și Ministerul Situațiilor de Urgență.

„Acum, echipa de investigații și lucrătorii Ministerului pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului”, a scris Gladkov pe canalul său deTelegram. „Mi-am schimbat programul de lucru și am mers în zonă din această cauză”, a adăugat el, adăugând că va oferi detalii despre accidentul neprecizat la o dată ulterioară.

Pe rețelele de socializare circulă și un videoclip care pare să surprindă accidentul. Același videoclip a fost distribuit ulterior de  canalul Telegram Baza, spunând că este un avion Ilyushin Il-76.

Ilyushin Il-76 este un avion de transport strategic multifuncțional cu patru motoare, proiectat în 1966 de către grupul sovietic de design Ilyushin.

Aeronava a fost concepută pentru a transporta echipamente grele în zone îndepărtate și greu accesibile. Primul prototip a zburat în 1971, iar Forțele Aeriene Sovietice au primit primele mașini în serie în 1974.

Versiunile militare ale acestei aeronave au fost adesea folosite în Europa, Asia și Africa. Armata rusă le folosește și astăzi, cu aproximativ o mie produse până acum.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel