Un avion militar de colecție s-a prăbușit. Există morți

Elena Badea |
Data actualizării: | Data publicării:
avion
avion

Un avion al companiei JU-Air s-a lovit sâmbătă după-amiaza de un versant într-un munte în Alpii elveţieni. Potrivit primelor informații, cele 20 de persoane au murit.

Toate cele 20 de persoane aflate la bordul unui avion militar de colecţie care s-a prăbuşit sâmbătă după-amiază în estul Elveţiei şi-au pierdut viaţa, au confirmat duminică autorităţile locale, transmite AFP.

'Poliţia are trista certitudine că cei 20 de pasageri au murit', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei cantonale la o conferinţă de presă organizată la Flims, în zona muntelui Piz Segnas, de al cărui versant vestic s-a izbit avionul la o altitudine de 2.540 de metri.

Avionul, un Junker JU52 HB-HOT construit în 1939 în Germania, aparţinea companiei JU-Air, fondată în 1982. La bordul aparatului se aflau 20 de persoane, respectiv 17 pasageri (capacitatea maximă a avionului) şi trei membri ai echipajului.

Conform cotidianului elveţian Blick, avionul a decolat din cantonul sudic Tessino şi ar fi trebuit să aterizeze sâmbătă la ora locală 16:50 pe aeroportul militar din Dübendorf, în apropiere de Zurich.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel