Un avion de vânătoare rusesc Su-30SM a interceptat un avion de cercetare american deasupra Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 21.08.2020, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-30SM a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de cercetare american deasupra Mării Negre.

“Echipajul avionului de vânătoare s-a apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA”, se arată în comunicatul de presă al centrului.

În acesta se precizează că, avionul american a fost descoperit de mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre, când se apropia de granițele Federației Ruse. Pentru interceptarea acestuia a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-30SM, din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud.

După îndepărtarea avionului american de cercetare de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare.

“Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-30SM s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Avionul de cercetare american nu a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse”, au menționat reprezentanții CNCA.

2. -imagine fara descriere- (radar_avion_cercetare_21_08_03292300.jpeg)

Comentariul autorului: Potrivit sursei de aviație PlaneRadar.ru, avionul de cercetare radioelectronică Boeing R-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul FESS31, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay din Cipru. Acesta a evoluat la o altitudine de 9.500 de metri, cu o viteză de aproximativ 795 de kilometri pe oră. Aeronava a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Același avion a mai îndeplinit misiuni de cercetare în spațiul aerian al Mării Negre și pe 21, 24 și 30 iulie, precum și pe 05, 07, 10, 12, 14, 17 și 19 august. Până la misiunea din 05 august, acesta a decolat numai de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a intrat în Marea Neagră din spațiul aerian al României. La misiunile din 07, 10, 12, 14, 17, 19 și 21 august aeronava a venit din Cipru.

Probabil, avionul de vânătoare de tip Su-30SM aparține Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră.

Un avion de același tip a fost ridicat în aer și pe 20 august, pentru interceptarea unor aeronave de cercetare ale Franței și Marii Britanii deasupra Mării Negre.      

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel