Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-35 s-a prăbușit în Marea Okhotsk după o defecțiune la motor

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 31.07.2021, un avion de vânătoare de tip Su-35 s-a prăbușit în timpul unui exercițiu executat în Ținutul Khabarovsk.

“Pe 31 iulie, pe teritoriul Ținutul Khabarovsk, în timpul unui zbor planificat de antrenament, a fost înregistrată o defecțiune la motorul unui avion de tip Su-35S. Conform datelor preliminare, aeronava s-a prăbușit în Marea Okhotsk”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

 

Un Su-35 s-a prăbușit în Rusia. Pilotul s-a catapultat și a scăpat cu viață

 

Pilotul s-a catapultat și a fost găsit în mod operativ de o grupă de salvare, care l-a deplasat pe aerodromul de dislocare. Viața acestuia nu este în pericol”, au precizat reprezentanții Statului major al Regiunii Militare Est.

După cum au anunțat aceștia, incidentul este cercetat de o comisie de anchetă constituită la nivelul regiunii.

Su-35 este un avion de vânătoare multirol, supermanevrabil, de generație 4++. Acesta a fost dezvoltat de compania Sukhoi, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), și produs în serie de Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur. Aeronava a fost concepută pe baza avionului Su-27 (Su-30). Cu toate acestea, este vorba despre un avion nou, cu elemente de la avionul de vânătoare de generația a cincea.

Avionul de vânătoare Su-35 are o autonomie de 3.400 de kilometri și poate atinge o viteză de 2.500 de kilometri pe oră. Acesta dispune de 12 puncte de prindere pentru rachete și bombe, precum și de o mitralieră cu calibrul de 30 de milimetri.                        

Comentariul autorului: În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de 98 de avioane de vânătoare Su-35S, care au fost achiziționate în perioada 2012-2020.

În Regiunea Militară Est sunt dislocate două regimente de aviație de vânătoare ce dispun de aeronave de acest tip, ambele din structura Diviziei 303 Aviație Mixtă a Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Este vorba despre Regimentul 23 Aviație de Vânătoare - Dzemgi, în dotarea căruia se află două escadrile de avioane Su-35S (24 de aeronave) și Regimentul 22 Aviație de Vânătoare - Centralnaya Uglovaya, care dispune de o escadrilă cu 12 avioane de acest tip.

Avionul rusesc de vânătoare Su-35S este considerat unul dintre cele mai performante și fiabile avioane din lume. Datorită acestui fapt, avioanele de acest gen sunt implicate foarte rar în incidente aeriene. Probabil, este pentru prima dată când în Rusia se prăbușește un avion de vânătoare Su-35S.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel