Un avion de tip L-410 al DOSAAF s-a prăbușit în Rusia. Cel puțin șapte parașutiști ruși au murit

Sursă foto: Captură video Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării din Federația Rusă
Sursă foto: Captură video Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării din Federația Rusă

Șapte paraşutişti şi-au pierdut viața și mai mulți au fost grav răniţi sâmbătă în urma prăbuşirii unui avion bimotor de tipul L-410 în regiunea rusă Kemerovo, sud-vestul Siberiei.

"Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total", a declarat pentru TASS, citat de agenția de presă Agerpres, Viktor Şemohanov, şeful filialei regionale a Societăţii de voluntari pentru cooperarea cu armata, aviaţia şi marina din Rusia (DOSAAF).

Între timp Tass a actualizat informația și a precizat că 7 persoane au murit. Informațiile nu sunt însă clare, agențiile din Rusia oferă numere diferite în ceea ce privește decesele.

În momentului dezastrului, la bordul avionului se aflau în total 20 persoane: 17 paraşutişti şi doi membri ai echipajului.

TASS a transmis că cel puţin şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion bimotor L-410 în apropiere de aerodromul Tanay, care oferă servicii de paraşutism. Aceștia efectuau parașutism sportiv.

Citând surse ale parchetului local, TASS comunicase că, înainte de prăbuşire, echipajul a transmis un semnal de urgenţă după defectarea unuia din motoare.

Un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă locale a declarat pentru Reuters că persoanele rănite au fost transportate cu avionul la unităţi spitaliceşti din zonă.

 

Avionul L-410 prăbușit aparținea DOSAAF, o structură apropiată Armatei

 

Avionul aparținea DOSAAF - de voluntari pentru cooperarea cu armata, aviaţia şi marina din Rusia. DOSAAF este o organizație apropiată de Armata Federației Ruse care are ca obiectiv pregătirea personalului, atât în scopuri civile, cât și militare.

În perioada sovietică, DOSAAF se ocupa de instruirea cadrelor militare și de implementarea ideologiei sovietice tinerilor viitori soldați ai Armatei Roșii.

Un purtător de cuvânt al filialei din Siberia a Agenţiei ruse pentru aviaţia civilă (Rosaviaţia) a spus că o operaţiune de căutare şi salvare este în curs de desfăşurare, refuzând să ofere detalii.

Şeful DOSAAF, Aleksandr Kolmakov, a dispus ca toate aparatele de zbor L-410, din dotarea organizaţiei, să fie consemnate la sol până la finalizarea anchetei deschise în cazul prăbuşirii avionului cu paraşutişti la Kemerovo, potrivit Interfax.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel