Un avion de luptă venezuelean a urmărit agresiv o aeronavă americană de recunoaştere (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un avion venezuelean de vânătoare de tip Suhoi 30 (Su-30) a urmărit ”în mod agresiv” un avion american de spionaj în spaţiul aerian internaţional, denunţă armata americană, relatează Reuters.

Incidentul s-a produs vineri între un  avion de luptă SU-30 (Flanker) venezuelean „de fabricaţie rusească” şi un avion la marinei militare americane EP-3 Aries II care se afla într-o misiune de „detectare  şi monitorizare”, a transmis Comandamentul de Sud al SUA. Acesta a precizat duminică pe Twitter că incidentul a avut loc deasupra Mării Caraibelor, în spaţiul aerian internaţional.

"Un avion de vânătoare de fabricaţie rusă a urmărit în mod agresiv un (avion de tip) EP-3 Aries (aparţinând Marinei americane) la o distanţă periculoasă o perioadă de timp îndelungată, ameninţând securitatea echipajului şi punând în pericol misiunea EP-3", subliniază armata.

Acest incident, apreciază Forţele terestre americane (US Army) dovedeşte "dispreţul" Guvernului preşedintelui socialist venezuelean Nicolas Maduro faţă de convenţii internaţionale şi "demonstrează susţinerea militară iresponsabilă a Rusiei faţă de acest regim ilegitim".

Statele Unite îl susţin în mod deschis pe liderul opoziţiei Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în ianuarie.

Washingtonul anunţa, în ziua în care US Army semnala incidentul, că impune sancţiuni unui număr de patru reprezentanţi ai contraspionajului militar venezuelean.

SUA au criticat şi Moscova, afirmând că incidentul "demonstrează sprijinul militar iresponsabil al Rusiei pentru regimul ilegitim al lui Maduro".

Pe de altă parte, Guvernul de la Caracas a transmis că forţele aeriene din Venezuela au respins "incursiunea unui avion american de recunoaştere şi spionaj" în zona aeroportului Maiquetia de lângă Caracas.

Două avioane de vânătoare venezuelane au interceptat aeronava americană şi au escortat-o în afara spaţiului aerian al Venezuelei, a transmis Caracasul, susţinând că prezenţa neanunţată a aeronavei americane punea în pericol siguranţa altor avioane în zonă.




DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel