Un avion AN-28 a dispărut de pe radar în regiunea rusă Tomsk

Eduard Pascu / 16 iul 2021 / 14:42
AN-28 Sursa foto: Siberian Light Aviation
AN-28 Sursa foto: Siberian Light Aviation

Un avion  AN-28 a dispărut de pe radar în regiunea rusă Tomsk. La bord se aflau 17 persoane, dintre care patru copii.

UPDATE - Avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare vineri în Rusia în partea de vest a Siberiei a fost localizat la sol după ce a efectuat o aterizare forţată şi persoanele aflate la bord au supravieţuit

Știrea inițială:

"Aeronava a dispărut din radar în districtul Bakcharsky. Transponderul de localizare de urgență a dispărut. La bord sunt 17 persoane, inclusiv patru copii și trei membri ai echipajului", a declarat o sursă din aviație pentru Tass.

Aeronava, care aparține companiei aeriene Siberian Light Aviation, efectua o cursă din orașul Kedrovy spre Tomsk. Un elicopter Mi-8 a fost trimis să caute avionul.

Pe 6 iulie, un avion AN-26, cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus. Avionul aparținea companiei Rosaviaţia. 

Resturile au fost găsite la ”circa 4-5 km” de aeroportul din Palana, de-a lungul litoralului Mării Ohoţk. O parte a fuselajului se află pe sol, iar ”a doua parte a fost reperată în mare, la circa 4 km de coastă”. Avionul ar fi trebuit să aterizeze la ora locală 15.50 (05.50 GMT), dar, potrivit autorităţilor regionale, s-a pierdut contactul cu acesta cu 9 km înainte de destinaţie.

Aparatul AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamceaţki şi Palana, în peninsula Kamceatka, atunci când transponderul a încetat să emită semnale de recunoaştere. Printre cele 28 de persoane la bord se aflau şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy