Un avion AN-28 a dispărut de pe radar în regiunea rusă Tomsk

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
AN-28 Sursa foto: Siberian Light Aviation
AN-28 Sursa foto: Siberian Light Aviation

Un avion  AN-28 a dispărut de pe radar în regiunea rusă Tomsk. La bord se aflau 17 persoane, dintre care patru copii.

UPDATE - Avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare vineri în Rusia în partea de vest a Siberiei a fost localizat la sol după ce a efectuat o aterizare forţată şi persoanele aflate la bord au supravieţuit

Știrea inițială:

"Aeronava a dispărut din radar în districtul Bakcharsky. Transponderul de localizare de urgență a dispărut. La bord sunt 17 persoane, inclusiv patru copii și trei membri ai echipajului", a declarat o sursă din aviație pentru Tass.

Aeronava, care aparține companiei aeriene Siberian Light Aviation, efectua o cursă din orașul Kedrovy spre Tomsk. Un elicopter Mi-8 a fost trimis să caute avionul.

Pe 6 iulie, un avion AN-26, cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus. Avionul aparținea companiei Rosaviaţia. 

Resturile au fost găsite la ”circa 4-5 km” de aeroportul din Palana, de-a lungul litoralului Mării Ohoţk. O parte a fuselajului se află pe sol, iar ”a doua parte a fost reperată în mare, la circa 4 km de coastă”. Avionul ar fi trebuit să aterizeze la ora locală 15.50 (05.50 GMT), dar, potrivit autorităţilor regionale, s-a pierdut contactul cu acesta cu 9 km înainte de destinaţie.

Aparatul AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamceaţki şi Palana, în peninsula Kamceatka, atunci când transponderul a încetat să emită semnale de recunoaştere. Printre cele 28 de persoane la bord se aflau şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel