Un avion An-26 ucrainean s-a prăbuşit în Harkov (Foto/Video)

Cel puţin 22 de persoane, printre care studenţi ai unei şcoli militare, şi-au pierdut viaţa şi alte două "au fost grav rănite" în urma prăbuşirii, vineri seara, a unui avion militar în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei, conform unui nou bilanţ al ministerului de interne de la Kiev, informează AFP.

"22 de morţi şi două persoane grav rănite", se arată în comunicatul oficial.



"Căutările pentru găsirea altor persoane continuă" a indicat viceministrul Anton Gheraşcenko.



Un total de 28 de persoane se găseau la bord, dintre care şapte membri ai echipajului şi 21 de studenţi."Este un şoc. Pentru moment nu a fost posibil să stabilim cauzele" acestei drame, a precizat Anton Gheraşcenko.
 

Avionul implicat în accident este o aeronavă militară de tip Antonov An-26. Avionul s-a prăbuşit la aterizare, în jurul orei locale 20:50 (17:50 GMT), la doi kilometri de aeroportul militar din Ciuhuiv, conform serviciului ucrainean de stat pentru situaţii de urgenţă, precizează Agerpres.

Avionul a luat foc după impactul cu solul, iar incendiul a fost stins peste o oră.

Guvernatorul regiunii Harkov Alexei Kucera a postat un mesaj pe Telegram despre accident, afirmând că există supravieţuitori, potrivit dpa.(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel