Un avion A-320 s-a prăbușit peste blocuri în Pakistan

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion A-320 s-a prăbușit peste blocuri în apropiere de aeroportul din Karachi, din Pakistan, transmite express.com.

Un purtător de cuvânt al companiei Pakistan International Airlines (PIA) a confirmat că la bord se aflau 99 de pasageri și opt membri ai echipajului. Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al victimelor. Martorii au spus că avionul a încercat să aterizeze de două ori înainte de a se prăbuși. Zeci de ambulanțe se îndreaptă spre locul prăbușirii.

Ministrul Sănătății din Pakistan a spus că toate spitalele din capitala Karachi au fost puse în alarmă din cauza prăbușirii avionului.

Imaginile surprinse la fața locului arată că avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Model Colony.

Model Colony este un cartier din Karachi situat la aproximativ trei kilometri nord-est de Aeroportul Internațional Jinnah.

Avionul venea din Lahore, capitala provinciei Punjab, și urma să aterizeze la ora 2:30 PM, pe aeroportul internațional Jinnah, potrivit BBC.

La fața locului intervin echipajele civile de salvatori, dar și forțele de intervenței rapidă și militari ale armatei pakistaneze.

Conform Autorităţii Aviaţiei Civile, pilotul avionului PK 8303 a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul.

 

Conform Bloomberg, este cel de-al doilea accident de avion pentru compania pakistaneză în mai puțin de patru ani. Președintele companiei aeriene și-a dat demisia la sfârșitul anului 2016, la mai puțin de o săptămână după prăbușirea unei aeronave ATR-42, eveniment în urma căruia 47 de persoane și-au pierdut viața. Accidentul de azi vine în condițiile în care Pakistanul a reluat lent zborurile interne în urma pandemiei cu coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel