Ultimul F-16 achiziționat de România a plecat din Portugalia și ajunge în țară

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Realimentare F-16, România. Sursă foto: Facebook - Forțele Aeriene Române
EXCLUSIV
Realimentare F-16, România. Sursă foto: Facebook - Forțele Aeriene Române

Ultimul avion F-16 Fighting Falcon din lotul de 5 pe care le-a achiziționat țara noastră va ajunge azi în țară.

Publicația Scramble Magazine scrie că aeronava va fi livrată României în cursul acestei zile, 25 martie 2021. Potrivit sursei citate, în această dimineață aeronava a plecat din Portugalia spre Baza Aeriana Aviano din Italia, unde după o escală va ajunge în România, la Baza 86 Aeriană Borcea.

Informația a fost verificată de DefenseRomania și, potrivit surselor noastre, ea se confirmă. Ultimul F-16 care va intra în dotarea României va ajunge în țară în acestă seară, la data de 25.03.2021.

Amintim că în 2013 țara noastră a semnat un contract pentru livrarea a 12 avioane de vânătoare F-16 Fighting Falcon din Portugalia. Aeronavele sunt second hand, dar modernizate de OGMA. Primul lot a fost livrat în 2016 și 2017. Ulterior, România a semnat un nou contract pentru al doilea lot de aeronave F-16, în număr de cinci.

Avionul care va ajunge azi în România este ultimul din cele 5 reprezentate de ultimul lot. Astfel, începând de azi, Forțele Aeriene Române vor deține 17 avioane de vânătoare F-16. Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci au completat în luna august a anului trecut prima escadrilă de F-16 a României iar următoarele două au fost livrate până la finalul anului trecut. 

Potrivit celor de la MApN, cele cinci aeronave din acest ultim lot vor avea aceeași configurație ca primele 12 achiziționate de Forțelor Aeriene Române, respectiv M.5.2R, iar pachetul de bunuri și servicii include și modernizarea tuturor celor 17 avioane F-16 ale Armatei României la o configurație superioară, respectiv M.6.X.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel