Ultimul bombardier strategic american de tip B-52H a părăsit Europa și a revenit în SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier strategic american B-52H. Sursa Foto: USAF
Bombardier strategic american B-52H. Sursa Foto: USAF

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 19.04.2022, ultimul bombardier strategic american de tip B-52H Stratofortress a părăsit Europa și a revenit în SUA, la Baza Aeriană Minot din Dakota de Nord.

Aeronava, cu numărul de înregistrare 61-0018, a decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.

Este vorba despre ultimul avion din cele patru bombardiere B-52H aduse în Marea Britanie în luna februarie 2022. Celelalte trei aeronave de acest tip au revenit în SUA pe 15 aprilie. Se presupune că bombardierul cu numărul de înregistrare 61-0018 a avut unele probleme tehnice, probabil minore, din cauza cărora nu a putut să se întoarcă la timp pe teritoriul american.

Cele patru bombardiere strategice americane B-52H au îndeplinit o misiune de tip Bomber Task Force în teatrul european. Pe parcursul staționării în regiune, perechi de aeronave de acest tip au efectuat zboruri în spațiul aerian al României pe 04, 07 și 29 martie, precum și pe 05 aprilie.

Misiunile cele mai complexe ale bombardierelor strategice americane au fost efectuate pe 29 martie și 05 aprilie, cu participarea a trei din cele patru avioane B-52H.

Între altele, bombardierele americane dislocate temporar în Marea Britanie au participat, în mai multe rânduri, la activități desfășurate în zona Norvegiei, unde, în perioada 14-31 martie, s-au desfășurat manevrele NATO cu numele de cod Cold Response-2022.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel