UE condamnă bombardarea unui spital din Libia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

UE a anunțat miercuri că atacurile asupra spitalelor din Tripoli sunt inacceptabile și că acestea trebuie să se oprească, transmite agenția Anadolu.

"Bombardarea instituțiilor medicale din Libia, cum ar fi Spitalul General Al-Khadra de la Tripoli de marți, care a provocat daune, inclusiv maternității și unității de terapie intensivă, este inacceptabilă și trebuie să se oprească", se arată într-o declarație UE.

"Acest atac este și mai deplorabil într-un moment în care Libia se confruntă cu circumstanțele dificile din jurul crizei coronavirusului și ar trebui să fie unită pentru a stopa focarul", se mai arată în document.

În încheierea declarației UE precizează că va continua să sprijine eforturile intermediate de ONU pentru punerea în aplicare a acordului de la Berlin și să ajute Libia să revină la stabilitate și pace.

Guvernul Acordului Național (GNA) a acuzat recent militanții loiali mareșalului Khalifa Haftar - liderul forțelor armate din estul Libiei - că au bombardat spitalul Al-Khadra.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel