UE ar putea adopta sancțiuni împotriva Chinei pentru nerespectarea drepturilor omului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Germania se aşteaptă ca Uniunea Europeană să convină asupra unor sancţiuni împotriva Chinei pentru nerespectarea drepturilor omului, a declarat luni, la Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas, relatează Reuters.

Potrivit unor diplomaţi, UE urmează să adopte sancţiuni care vor viza patru oficiali chinezi şi o entitate - cu interdicţii de călătorie şi îngheţări de active - pe 22 martie, din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului din regiunea Xinjiang, unde trăieşte minoritatea uigură musulmană, transmite Agerpres.

"Da, cred că va exista un acord", a declarat Heiko Maas întrebat dacă el crede că se va adopta o decizie în acest sens la nivelul UE.

"Prin sancţiunile pentru încălcarea drepturilor omului am creat o oportunitate de a pedepsi încălcarea drepturilor omului şi, evident, vrem să folosim acest instrument", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel