UE, acuzații terorism. Răspunsul șefei diplomaţiei europene

Sebastian Florea / 17 iul 2018 / 18:34
Federica Mogherini
Federica Mogherini

Federica Mogherini, șefa diplomaţiei europene respinge acuzaţia Israelului că UE ar susţine terorismul.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, a respins acuzaţiile israeliene conform cărora Uniunea Europeană sprijină organizaţii legate de terorism, afirmaţie considerată de oficialul european drept 'neîntemeiată şi inacceptabilă', transmite marţi dpa.

Poziţia lui Mogherini este exprimată într-o scrisoare adresată ministrului israelian pentru probleme strategice Gilad Erdan şi datată 5 iulie. Un raport trimis în luna mai şefei diplomaţiei europene de către Erdan arăta că fonduri UE de peste 5 milioane de euro au fost trimise unui număr de 13 organizaţii care fie au legături cu organizaţii teroriste, fie susţin acţiunile de boicotare a Israelului.

Federica Mogherini a subliniat că 'acuzaţiile vagi şi fără substanţă nu fac decât să contribuie la campanii de dezinformare'. Şefa diplomaţiei europene a spus că fondurile UE nu sunt utilizate pentru boicotarea Israelului, deşi a ţinut să precizeze că unele ONG-uri ar putea avea legătură cu mişcarea internaţională de boicotare a Israelului cunoscută drept BDS.

''Simplul fapt că o organizaţie sau individ are legătură cu mişcarea BDS nu înseamnă că acea entitate este implicată în incitare la comiterea de acte ilegale şi nici nu o face neeligibilă pentru fonduri UE'', a argumentat Mogherini.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy