UE, acuzații terorism. Răspunsul șefei diplomaţiei europene

Sebastian Florea |
Data publicării:
Federica Mogherini
Federica Mogherini

Federica Mogherini, șefa diplomaţiei europene respinge acuzaţia Israelului că UE ar susţine terorismul.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, a respins acuzaţiile israeliene conform cărora Uniunea Europeană sprijină organizaţii legate de terorism, afirmaţie considerată de oficialul european drept 'neîntemeiată şi inacceptabilă', transmite marţi dpa.

Poziţia lui Mogherini este exprimată într-o scrisoare adresată ministrului israelian pentru probleme strategice Gilad Erdan şi datată 5 iulie. Un raport trimis în luna mai şefei diplomaţiei europene de către Erdan arăta că fonduri UE de peste 5 milioane de euro au fost trimise unui număr de 13 organizaţii care fie au legături cu organizaţii teroriste, fie susţin acţiunile de boicotare a Israelului.

Federica Mogherini a subliniat că 'acuzaţiile vagi şi fără substanţă nu fac decât să contribuie la campanii de dezinformare'. Şefa diplomaţiei europene a spus că fondurile UE nu sunt utilizate pentru boicotarea Israelului, deşi a ţinut să precizeze că unele ONG-uri ar putea avea legătură cu mişcarea internaţională de boicotare a Israelului cunoscută drept BDS.

''Simplul fapt că o organizaţie sau individ are legătură cu mişcarea BDS nu înseamnă că acea entitate este implicată în incitare la comiterea de acte ilegale şi nici nu o face neeligibilă pentru fonduri UE'', a argumentat Mogherini.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel