Kremlinul a reușit ce și-a propus: Situația de pe front s-a blocat / Ofensiva rusă la Bahmut se apropie de punctul de inflexiune

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ostilitățile din Ucraina sunt în prezent în impas, deoarece nici Ucraina și nici Rusia nu pot face progrese semnificative. 

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kirilo Budanov a declarat într-un interviu acordat BBC că situația de pe front stagnează.

„Nu îi putem învinge în toate direcțiile în mod cuprinzător. La fel cum ei ne pot învinge pe noi”.

După ce forțele ucrainene au eliberat Hersonul în noiembrie, cele mai aprige lupte au continuat în jurul lui Bahmut, în regiunea Donețk.

În altă parte, trupele ruse par să fie în defensivă, în timp ce iarna a încetinit ritmul operațiunilor terestre ale Forțelor Armate ucrainene de-a lungul întregii linii de front de 1.000 km.

Budanov a spus că Rusia este acum ”complet într-un impas”, suferind pierderi foarte semnificative. Oficialul consideră că Kremlinul s-a decis să anunțe o altă mobilizare.

Totuși, forțele ucrainene încă nu au resursele necesare pentru a avansa în multe direcții. „Așteptăm cu nerăbdare noi livrări de arme și sosirea unor arme mai avansate”, insistă Budanov.

În același timp, Budanov a negat posibilitatea unei ofensive a Belarusului.

„De astăzi, nu văd niciun semn de pregătire pentru o invazie a Kievului sau a regiunilor de nord din partea Belarusului”, a spus șeful serviciilor de informații ucrainene.

Recent, a spus el, un tren încărcat cu soldați ruși a oprit lângă granița dintre Belarus și Ucraina și s-a întors câteva ore mai târziu, cu toată lumea la bord.

 

Rușii își retrag forțele în regiunea Luhansk / Ofensiva de la Bahmut se apropie de punctul culminant

 

Imagine ilustrativă: militari ucraineni, pe frontul de la Bahmut

Totuși, Rusia nu îngheață ostilitățile. Experții Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) sugerează că forțele inamice se pregătesc pentru „acțiuni decisive” în regiunea Luhansk.

Potrivit experților militari, forțele ruse par să se pregătească pentru acțiuni decisive în regiunea Luhansk, deși nu este încă clar dacă acestea vor fi operațiuni defensive sau ofensive. Dar, probabil, aceasta poate fi o „ofensivă decisivă”.

Conform observațiilor, trupele ruse continuă să acumuleze echipamente și forțe la Luhansk. Grupările militare ruse, care probabil operau în regiunea Herson, par să se fi mutat în regiunea Luhansk.

ISW consideră că este puțin probabil ca rușii să lanseze o nouă ofensivă în regiunea Zaporijjia în timpul iernii.

Experții cred, de asemenea, că ofensiva rusă la Bahmut se apropie probabil de punctul culminant.

Institutul notează că doctrina militară americană definește punctul culminant ca fiind „punctul de la care forțele nu mai sunt capabile să-și continue operațiunile, ofensive sau defensive” la aceași intensitate, iar forțele militare ”nu mai pot continua să atace și trebuie să adopte o poziție defensivă sau să implementeze un pauză operațională”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel