Ucrainenii ironizează explicațiile Rusiei despre exploziile din Crimeea în timp ce Zelenski spune că războiul se va termina unde a început

Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev

În cursul zilei de ieri au avut loc mai multe explozii în Crimeea ocupată la Baza Aeriană rusă de la Novofedorivka, explozii în urma cărora cel puțin o persoană a decedat, cinci au fost rănite și câteva avioane distruse. Ucraina neagă orice implicare în ceea ce s-a întâmplat, însă a ironizat explicațiile rușilor.

Federația Rusă a confirmat că o persoană a murit și cinci au fost rănite după exploziile de la Baza Aerienă de la Novofedorivka, însă ca în cazul crucișătorului Moskva, spune că incidentele au avut loc ca urmare a unui incendiu. Mai exact, din cauza incendiului muniția a explodat. Retorica e identică cu scufundarea navei amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Explozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea (Foto/Video)

Ucrainenii au ironizat însă explicațiile rușilor. 

Într-o postare pe contul oficial de Twitter, Ministerul Apărării de la Kiev a ținut să „reamintească tuturor că prezența trupelor ruse de ocupație nu e compatibilă cu sezonul turistic”, comentând imaginile cu persoane aflate la plajă în timp ce baza militară era lovită.

 

Într-o altă postare, ironizând explicațiile ruse cu privire la explozia cauzată de un incendiu, Ministerul Apărării din Ucraina spuen că nu poate identifica cauzele exploziei, dar „reiterăm importanța măsurilor de siguranță și regulile cu privire la interzicerea fumatului” în locuri periculoase.

 

Zelenski spune că războiul trebuie să se termine unde a început: În Crimeea

 

Într-o notă serioasă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat convingerea că Ucraina va recupera Crimeea şi că războiul declanşat de Rusia trebuie să se încheie pe teritoriul peninsulei, fiindcă acolo a început, în 2014.

„Acest război rus împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - prin eliberarea peninsulei. Rusia ne-a transformat peninsula, care a fost întotdeauna şi va fi unul dintre cele mai bune locuri din Europa, într-unul dintre cele mai periculoase locuri. Dar noi ne vom întoarce în Crimeea", a afirmat Zelenski, într-un mesaj video transmis marţi seară și citat de Radio România Actualități.

Potrivit preşedintelui, de la Harkiv la Herson, de la Doneţk la Enerhodar, de la Staniţia Luhanska la Ialta, de la Berdiansk la Novofedorivka - toate acestea fac parte din Ucraina, care va fi complet liberă. RBC aminteşte că, marţi după-amiază, în Crimeea au avut loc explozii la baza aeriană din Novofedorivka, pe care invadatorii ruşi o folosesc inclusiv în războiul împotriva Ucrainei.

Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite.

Partea ucraineană neagă implicarea în exploziile respective. Moscova şi "autorităţile" crimeene au transmis că exploziile de la baza militară au fost cauzate de „detonarea unor muniţii”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel