Ucrainenii au trecut linia ferată lângă Bahmut. Aprovizionarea rușilor se complică

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta frontului de la Bahmut, estul Ucrainei / ISW
Harta frontului de la Bahmut, estul Ucrainei / ISW

Ucrainenii amenință cu proviziile rusești la Bahmut în timp ce avansează ușor spre sud de orașul Klișciivka. Trupele ruse se apără chiar lângă linia de cale ferată de la Bahmut, la Horlivka, a informat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). La nord de Klișiivka și lângă Andriivka, ucrainenii au reușit chiar să treacă linia ferată.

Una dintre direcțiile atacului ucrainean merge spre sud de la Bahmut spre Klișciivka și Andriivka. Acolo, ucrainenii se concentrează pe tăierea rutelor de aprovizionare rusești către Bahmut, dinspre Horlivka aflată la sud de Bahmut.

Deja la sfârșitul verii, ucrainenii din Klișciivka au ajuns la linia de cale ferată, care atinge marginea acestui sat. Ei au avansat duminică și luni, a anunțat Statul Major ucrainean.

Înaintarea lor este mică, de ordinul zecilor de metri, dar acum luptele sunt deja chiar lângă linia ferată, acolo unde soldații ruși au săpat tranșee.

Harta frontului de la Bahmut, estul Ucrainei / ISW

Ucrainenii au încercat să treacă și peste linia ferată de lângă Andriivka, lucru pe care se pare că le-a reușit, după cum arată filmările geolocalizate, scrie ISW. Au înaintat prin linia copacilor, dar apoi au intrat sub foc de mortier din flanc.

„La sud de Artiomovsk (numele rusesc al lui Bahmutului) continuă luptele pentru satele Klișciivka , Andriivka și Kurdiumivka. Adversarul nu renunță la încercările de a avansa pe pistă. Este zadarnic. Pe lângă faptul că a încercat să-i pună pe Andriivka și Klișjivka sub control deplin, nu a reușit să pătrundă și la Kurdiumivka”, a raportat canalul rus Telegram Dnnvnik desantnika.

Dar această luptă face imposibil ca rușii să folosească pista, a cărei vârf este sub foc și în locuri deja grav avariate, așa cum arată un videoclip de pe canalul rus Telegram Voienkory russkoi vesnîi.

Având în vedere cât de aproape s-au apropiat ucrainenii de pistă, rușii nu pot folosi nici măcar un drum paralel la aproximativ doi kilometri pentru a aproviziona Bahmut, care merge pe același drum ca și pista către Horlivka. Astfel, unitățile de ocupare de la Bachmut pot fi alimentate numai dinspre est, pe drum.

Ucrainenii înaintează spre Bahmut şi dinspre vest, a recunoscut canalul de telegramă rusesc al paraşutiştilor Kryliatîi : „Inamicul a realizat un contraatac cu succes lângă Hromov şi pe Bohdanivka”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel