Ucrainenii au pus mâna pe VPK-Ural. Humvee-ul rusesc, capturat în contraofensiva de toamnă

VPK-Ural, twitter
VPK-Ural, twitter

Zeci de echipamente de luptă ale Federației Ruse sunt abandonate pe front, în urma retragerii precipitate a armatei ruse.

Ucrainenii au reușit să captureze zeci de echipamente militare rusești, iar printre vehiculele capturate se numără un număr nespus de tancuri, sisteme de artilerie, vehicule de luptă și chiar un vehiculul multirol cel mai avansat AMN-590951, varianta modernizată a VPK-Ural.

VPK-Ural este primul vehicul utilitar rusesc blindat 4×4, bazat pe un șasiu comercial de la raft (COTS) dezvoltat de Compania Militar-Industrială (VPK).

Potrivit unor rapoarte, precum cel al agenției TASS, vehiculul blindat poate transporta 12 persoane, oferă protecție împotriva cartușelor perforatoare de 7,62 mm și poate rezista la atacul unui dispozitiv exploziv cu o greutate explozivă de până la 6 kg.

Este propulsat de un motor diesel turbo YaMZ-536 de 360 ​​CP, care produce o viteză pe drum de 100 km/h și o autonomie de croazieră de până la 1.000 km.

VPK-Ural cântărește 14,5 tone și măsoară 6.500 mm lungime, 2.550 mm lățime și 2.800 mm înălțime.

Presa rusă spune că compania VPK a vândut șaizeci de vehicule blindate VPK-Ural unui client nenumit. În Rusia, în acest moment există doar două prototipuri ale acestui vehicul, care au fost supuse unei serii de teste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel