Ucrainenii au modificat sistemul sovietic BUK: Va putea lansa rachete RIM-7 Sea Sparrow, promise de SUA prin noul pachet de asistență

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

SUA ar putea furniza Ucrainei rachete de apărare aeriană RIM-7 Sea Sparrow în următorul pachet de ajutor, scrie Politico. 

Următorul pachet de sprijin militar al SUA ar putea include pentru prima dată rachete de apărare aeriană Sea Sparrow. Acestea sunt echipate cu ghidaj radar și pot fi folosite atât de pe mare, cât și de la sol pentru a intercepta avioanele și rachetele de croazieră.

Două persoane familiarizate cu situația au spus că armata ucraineană a reușit să modifice lansatoarele BUK din epoca sovietică, aflate în dotarea armatei sale, pentru a fi capabile să lanseze rachetele RIM-7 Sea Sparrow, scrie Politico

Foto: RIM-7 Sea Sparrow, US Navy

Până acum, doar Taiwanul folosea versiunea terestră pentru a lansa rachete Sea Sparrow, în timp ce Marina SUA și câțiva aliați folosesc versiunea montată pe nave.

Potrivit jurnaliştilor, aceste rachete ar trebui incluse în pachetul de ajutor, care ar putea fi anunţat încă de săptămâna aceasta. Noul ajutor american va conține și vehicule blindate Bradley.

La rândul ei, Germania va trimite armatei ucrainene 40 de blindate "Marder" în primul trimestru al anului 2023, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al guvernului, în timp ce Franța a anunțat că va trimite tancul ușor AMX-10 RC.

”Este prima oară când tancuri de concepţie occidentală vor fi furnizate forţelor armate ucrainene”, mai precizează Palatul Elysee, după anunțarea livrării pentru tancurile franceze.

Bradley american și AMX-10 francez și Marder german vor oferi, în următoarele luni, o capacitate de luptă mult îmbunătățită pentru forțele ucrainene.

AMX-10 a fost folosit ca vehicul de recunoaștere și ucigaș de tancuri de către forțele franceze în trecut, iar manevrabilitatea și viteza mare ar permite Ucrainei să lovească puternic și rapid.

Cu toate acestea, blindajul său relativ ușor este un dezavantaj împotriva armelor grele rusești. Armele vehiculului francez pot elimina tancurile rusești T-72 și transportoarele blindate de infanterie.

Bradley este dotat cu două rachete antitanc TOW și o mitralieră coaxială 7,62 și o armă Bushmaster de 25 mm.

„Bradley NU este un tanc, dar poate fi un ucigaș de tancuri”, a scris pe Twitter locotenentul general în retragere Mark Hertling , de asemenea un fost general comandant al Armatei SUA în Europa.

Bradley ”Va fi capabil să transporte infanterie mecanizată în luptă și ă ofere protecție pe câmpul de luptă în condiții de luptă”, a declarată și purtătorul de cuvânt al Pentagonului Pat Ryder, într-un briefing de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel