Ucrainenii au format un ”zid de oțel” împotriva rușilor. Kievul are acum opt brigăzi, în urma campaniei de recrutare a voluntarilor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul ucrainean de Interne a lansat o campanie masivă de recrutare, la începutul lunii februarie, cu scopul de a obține cât mai mulți voluntari motivați. Ucrainenii au format un ”zid de oțel” împotriva rușilor. Kievul are acum opt brigăzi, în urma campaniei de recrutare a voluntarilor

Brigăzile poartă denumiri cu o rezonanță puternică, precum Granița de Oțel, Uragan sau Spartan, iar Ucraina a format deja o nouă gardă voluntară formată din opt brigăzi, așa cum a anunțat ministrul de interne, Ihor Klymenko.

Deși chiar ministrul recunoaște că va fi nevoie de pregătire suplimentară înainte ca aceștia să se poată alătura luptei alături de unitățile armatei regulate, garda va număra până la 40.000 de noi luptători în total, așa cum relata recent Reuters.

S-au înscris atât foști polițiști, cât și militari, a căror pregătire poate fi finalizată în două luni, dar și persoane fără experiență anterioară de luptă, în cazul acestora din urmă antrenamentul se prelungește cu încă patru luni, potrivit lui Klymenko.

Aproximativ 2,5% dintre membrii noilor brigăzi sunt femei. „Ura lor față de inamic nu este mai mică decât cea a bărbaților. Ele vor să servească”, a spus Klymenko.

„Plănuim să creăm mai multe brigăzi pentru că există o cerere pentru ele și avem ocazia”, a mai spus el într-un interviu acordat agenției Interfax-Ucraina.

Potrivit unui comunicat al poliției de frontieră ucraineană, scopul noilor unități este „alungarea ultimului ocupant din țara noastră și revenirea la granițele din 1991”.

La sfârșitul lunii martie, un reporter Reuters a vizitat o locație nespecificată în care luptătorii de la Brigada Graniței de Oțel se antrenau pentru misiuni precum, operarea de drone și salvarea și evacuarea soldaților răniți.

Brigada este comandată de Valeri Paditel, care anul trecut a participat la apărarea Azovstal împotriva ocupanților ruși. „Ne vom antrena în timp ce așteptăm ordinele de luptă”, a spus colonelul, care a revenit în Ucraina în septembrie anul trecut, în timpul unui schimb de prizonieri.

 

Armata ucraineană continuă să se extindă

 

Potrivit informațiilor prezentate de site-ul militaryland.net, comandamentul a decis să formeze două brigăzi mecanizate suplimentare și o unitate de elită.

Până la acest moment, nu există comunicări publice oficiale, din partea autorităților ucrainene, care să confirme datele prezentate de publicația citată.

Totuși, dacă ar fi să ne bazăm pe aceste informații, putem constata că Armata ucraineană formează două noi unități mecanizate: Brigada 42 Mecanizată și Brigada 43 Mecanizată.

Brigada 42 Mecanizată este o nouă brigadă mecanizată a Forțelor Terestre Ucrainene, aflată în prezent în stadiul de formare. Brigada a fost probabil formată pe baza unui batalion separat de puști.

Brigada 43 Mecanizată este o altă brigadă mecanizată ucraineană în curs de formare, posibil pe baza unui batalion separat de puști.

Mai mult, Forțele de asalt aerian, elita armatei ucrainene, sunt, de asemenea, extinse de un nou regiment: Regimentul 78 - o unitate de elită, formată inițial pe 24 februarie 2022, ca o companie separată cu destinație specială a Gărzii Naționale Ucrainene, iar ulterior a fost realocată Direcției principale de informații (GUR) și extinsă la un detașament consolidat. În aprilie, s-a decis extinderea unității într-un regiment, sub comanda Forțelor de asalt aerian ucrainean, mai arată publicația.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel