Ucraina va primi zeci de tancuri Leopard 1 în săptămânile următoare - Ministerul German al Apărării

Tancuri de luptă Leopard 1
Tancuri de luptă Leopard 1

Guvernul german, împreună cu Danemarca, vor preda Ucrainei câteva zeci de tancuri Leopard 1A5.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, într-un interviu acordat publicației poloneze Rzeczpospolita, a declarat că în perioada imediat următoare vor ajunge în Ucraina o parte din tancurile Leopar 1, promise lunile trecute, relatează Ukrinform.

Potrivit acestuia, toate tancurile vor fi livrate în Ucraina „în următoarele săptămâni”.

În același timp, Pistorius nu a menționat numărul exact de Leopard 1A5 care urmează să fie transferate.

„Astăzi, Germania oferă Ucrainei al doilea cel mai mare ajutor militar în ceea ce privește furnizarea de echipamente. În următoarele săptămâni, zeci de tancuri de luptă Leopard 1A5, furnizate de Germania și Danemarca, vor fi livrate în Ucraina. În plus, continuăm să furnizăm și alte sisteme de arme în cadrul noului pachet de ajutoare în valoare de 2,7 miliarde de euro”, a declarat șeful Ministerului German al Apărării.

Oficialul german a subliniat că deciziile luate de Berlin după invadarea pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina sunt istorice. "Prima furnizare de arme de către Germania unui stat beligerant", a adăugat Pistorius. Potrivit acestuia, Germania oferă Ucrainei a doua cea mai mare asistență militară în domeniul furnizării de echipamente, asistență financiară directă sau asistență în cadrul Uniunii Europene.

În plus, instructorii germani continuă să ajute la pregătirea armatei ucrainene, a adăugat Pistorius.

Amintim că pachetul de ajutor de 2,7 miliarde de euro, care a fost anunțat de autoritățile germane la începutul lunii mai, includea 30 de tancuri Leopard.

În plus, a fost raportat anterior că Danemarca intenționează să transfere 80 de tancuri Leopard 1 către Forțele Armate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel