Ucraina va primi un lot important de tunuri autopropulsate Zuzana 2 din Slovacia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere slovace Zuzana 2
Obuziere slovace Zuzana 2

Slovacia va furniza Forțelor Armate ale Ucrainei un lot de sisteme de artilerie Zuzana 2.

Vizita lui Zelenski în Bulgaria, Cehia și Slovacia are primele rezultate palpabile. Dincolo de discuțiile privind sprijinul pentru aderarea Ucrainei la NATO, atât Cehia. cât și Slovacia au anunțat noi livrări de arme.

Praga a anunțat că va trimite elicopetere militare (probabil Mi-24), dar și muniție și simulatoare de zbor pentru antrenarea piloților ucraineni care vor zbura pe F-16. „Republica Cehă oferă Ucrainei elicoptere și 100.000 de unități de muniție”, a spus Fiala, la o conferință de presă comună cu președintele Ucrainei.

La rândul său, Slovacia a anunțat, prin vocea președintei Zuzana Chaputova, că va trimite în Ucraina alte echipamente militare, iar Volodimir Zelenski confirmă:

„Sunt recunoscător pentru sprijinul apărării, pentru toate aceste luni, mai ales pentru sprijinul de acum. Cu o zi înainte a fost semnat un contract pentru producția a 16 obuziere autopropulsate Zuzana 2. Desigur, lucrăm și la producția atât a obuzelor, cât și a tunurilor. Acest lucru este foarte important”, a spus Zelenski, citat de Ukrinform.

Reamintim că Bratislava a livrat Ucrainei 13 avioane de luptă MiG-29. ”Acest transfer s-a efectuat pe cale terestră având în vedere securitatea maximă posibilă, din nou un mare mulțumire tuturor părților implicate, pentru că în astfel de cazuri este o operațiune logistică cu adevărat importantă și complexă”, declara, în aprilie, ministrul slovac al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel