Forțele Armate Ucrainene vor primi din Franța un nou lot de obuziere autopropulsate CAESAR

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană va primi un nou lot de obuziere autopropulsate CAESAR de fabricație franceză, a declarat ministrul francez al afacerilor externe, Catherine Colonna, în cadrul unui briefing susținut la 30 mai la Kiev.

,,În curând vor exista noi livrări de sisteme de artilerie autopropulsate CAESAR", a declarat Colonna în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în comun cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

Colonna a sosit luni în Ucraina pentru o vizită de lucru, devenind oficialul francez de cel mai înalt rang care vizitează Kievul de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, la 24 februarie.

Nu este clar câte obuziere autopropulsate CAESAR a primit până acum Ucraina din Franţa, unele surse spun că ar fi vorba despre 6, alte surse mass-media susţin că ar fi vorba despre 12 astfel de sisteme livrate către Forţele Armate Ucrainene.

Potrivit presei, Franța a furnizat deja șase obuziere CAESAR către Ucraina. Pe 22 aprilie, mass-media ucraineana a relatat, pentru prima dată, că guvernul francez a decis să ofere Ucrainei mai multe obuziere autopropulsate CAESAR de 155 mm.

Ulterior au apărut informaţii că au fost furnizate 12 obuziere autopropulsate CAESAR din rezervele armatei franceze și că aproximativ 40 militari ucraineni învăţau deja să folosească aceste sisteme de artilerie autopropulsate.

 

Ucraina a primit versiunea 6x6 a obuzierului CAESAR


Compania franceză Nexter Systems a dezvoltat două tipuri de obuziere autopropulsate cu roți în configurații 6x6 și 8x8. 

În 2008, armata franceză a fost puternic înzestrată cu obuziere CAESAR pe șasiu 6x6. Obuzierul CAESAR de 155 mm pe șasiu 6x6 beneficiază de o mobilitate excepțională, cu o putere de foc de neegalat. De când CAESAR a intrat în serviciul armatei franceze, acest sistem remarcabil de artilerie a fost folosit pe câmpul de luptă în Afganistan, Mâli, Liban, Irak, Siria, regiunea Sahel, Orientul Mijlociu și Asia de Est.

Prima versiune a CAESAR a fost vândută pe un șasiu Mercedes-Benz Unimog U2450L 6x6 și implementată de un client din Orientul Mijlociu. Cele mai recente versiuni se bazează pe un șasiu de camion Renault Trucks Defense (acum ARQUUS) Sherpa 6x6 echipat cu o cabină blindată. Obuzierul de 155 mm poate fi montat pe alt șasiu de camion, conform cerințelor clientului.

CAESAR în configurații 6x6 și 8x8 sunt deja în serviciul mai multor forţe armate din Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud și de Est. Peste 300 de obuziere CAESAR au fost deja produse până în prezent. Pe 22 aprilie 2022, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat livrarea de obuziere CAESAR de 155 mm în Ucraina. 

CAESAR are o rază de tragere de la 4,5 până la 40 km și un nivel ridicat de precizie. Obuzierul poate fi pus în funcțiune și scos din acțiune în mai puțin de un minut şi are o cadență maximă de tragere de 6 proiectile pe minut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel