Ucraina va prezenta aeronave Аn-132-D la Aero India 2019

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina va prezenta aeronava de transport Аn-132-D la expoziția internațională din domeniul aeronautic "Aero India 2019", care va avea loc în Bangalore în perioada 20-24 februarie 2019. În timpul evenimentului, Ucraina intenționează să prezinte aeronava An-132-D ca o soluţie viabilă pentru înlocuirea avioanelor Antonov An-32, care în prezent sunt în serviciul Forţelor Aeriene Indiene.

La 13 februarie, prim-adjunct al Secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleg Hladkovskiy, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Indiei în Ucraina, Partha Satpathy, în cadrul căreia părțile au discutat despre participarea la eveniment și posibile modalități de extindere a cooperării bilaterale în domeniile militar-tehnice, în special în sfera aviației, potrivit unui comunicat al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC).

(w670)

Oleg Hladkovskiy a declarat că o delegație ucraineană va participa la expoziția internațională din domeniul aeronautic "Aero India 2019", care va începe la 20 februarie la Bangalore (India).

În cadrul acestui eveniment internațional, partea ucraineană intenționează să prezinte aeronave de transport An-132-D, care să poată înlocui în viitor flota de avioane Antonov An-32 a forțelor aeriene indiene. În plus, An-132-D va efectua două zboruri demonstrative la expoziţia "Aero India 2019".

Forța aeriană indiană (IAF) a fost primul client al avionului An-32 în anii 1970. IAF a cumpărat 125 de aeronave din care 105 sunt încă în serviciu. Întreaga flotă este în curs de modernizare. În ultimii ani, 35 de avione An-32 au fost modificate şi îmbunătăţite de societatea de stat ucraineană Ukrspetsexport, responsabilă de comerţul cu arme, potrivit medium.com.

Antonov / Taqnia An-132 este o versiune îmbunătăţită a aeronavei de transport Antonov An-32 dezvoltată în comun de Arabia Saudită şi Ucraina. Forțele aeriene regale din Arabia Saudită au comandat șase astfel de avioane.

Delegația ucraineană intenționează, de asemenea, să prezinte noi echipamente și arme de producție ucraineană. În cadrul expoziţiei va fi prezentat un nou radar anti-baterie (sistem radar care detectează proiectile de artilerie) , rachete pentru sistemul "Pechora" S-125 și alte produse defensive care au nevoie de forțele armate indiene.

Potrivit NSDC, India își poate extinde astăzi cooperarea bilaterală cu Ucraina în zona dezvoltării de echipamente de înaltă tehnologie și armament, în special motoare cu turbină cu gaz pentru nave, motoare de aeronave și vehicule blindate moderne. Problemele extinderii cooperării vor fi, de asemenea, discutate în cadrul întâlnirilor din cadrul expoziției internaționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel