Ucraina va desfăşura în vestul ţării un exerciţiu militar împreună cu SUA, Polonia şi Lituania

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania vor desfăşura un exerciţiu militar de anvergură în partea de vest a Ucrainei în a doua jumătate a lunii iulie, a anunţat luni armata ucraineană, aceasta fiind a doua serie de aplicaţii militare la care Ucraina participă în interval de o lună împreună cu state partenere, relatează Reuters.

La programul de aplicaţii ce va implica forţele terestre, denumit ''Three Swords-2021'' (Trei Săbii-2021), vor participa peste 1.200 de militari şi mai mult de 200 de vehicule de luptă. Exerciţiul se va desfăşura în perioada 17-30 iulie în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov, transmite Agerpres.

''Three Swords-2021 creează condiţiile favorabile pentru pregătirea şi coordonarea efectivă a unităţilor din statele partenere, cu scopul creşterii calităţii şi a nivelului capabilităţilor de luptă'', afirmă într-o declaraţie armata ucraineană.

Ucraina şi SUA au început săptămâna trecută în Marea Neagră exerciţiul naval ''Sea Breeze-2021'', la care participă în total peste 30 de state, exerciţiu desfăşurat în pofida apelurilor Rusiei de a fi anulat. În replică, Rusia a efectuat la rândul ei o serie de exerciţii de trageri ce au implicat Flota de la Marea Neagră şi sistemele antiaeriene instalate în Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel