Ucraina, pregătiri pentru respingerea unui atac al Rusiei. Nouă bază militară construită la Marea Azov

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Ucraina întăreşte forţa din zona Mării Azov prin construirea unei noi baze militare.

Ucraina va construi o bază militară la Marea Azov şi a trimis mai multe forţe în zonă pentru a contracara ameninţarea crescândă a Rusiei, a declarat pentru agenţia Reuters şeful Statului Major ucrainean, generalul Viktor Muzenko, în ultima zi a unor manevre militare pe care armata ucraineană le-a desfăşurat inclusiv la frontiera cu Ungaria, el afirmând că nu s-a urmărit intimidarea acestei ţări, ci pregătirea pentru o respingere a unui eventual atac rusesc din orice direcţie. 

Şeful Statului Major ucrainean a acuzat Rusia că, în plus faţă de desfăşurările militare la frontiera ucraineană, recurge la acţiuni vădit agresive împotriva navelor care se îndreaptă către porturile ucrainene. Autorităţile ucrainene au mai acuzat şi înainte Rusia că împiedică navele să ajungă în porturile ucrainene de la Marea Azov prin pretinse inspecţii şi reţineri ale ambarcaţiunilor. 

Washingtonul a cerut Rusiei să înceteze 'hărţuirea' navelor şi a furnizat Ucrainei ambarcaţiuni de patrulare maritimă 

În schimb, Rusia acuză Ucraina că încearcă să instituie o blocadă asupra peninsulei Crimeea şi susţine că verificările pe care le efectuează asupra navelor sunt legale şi au ca obiectiv doar asigurarea securităţii în Marea Azov şi în zona strâmtorii Kerci. 'Toate aceste acţiuni desfăşurate în zona Mării Azov sunt elemente ce justifică o consolidare a prezenţei noastre în regiune pentru un răspuns adecvat în faţa unor posibile provocări din partea Federaţiei Ruse', a spus şeful Statului Major ucrainean. 

El a precizat că Ucraina deja a desfăşurat în respectiva zonă mai multe forţe terestre, navale şi aeriene, precum şi unităţi de artilerie. Însă Viktor Muzenko a exclus posibilitatea ca nave militare ucrainene să escorteze navele comerciale pe Marea Azov pentru ca acestea din urmă să nu mai fie oprite de navele militare ruseşti. 

Şeful Statului Major ucrainean a dat aceste declaraţii reporterului agenţiei Reuters la bordul unui avion militar ce revenea de pe insula Tendrivska Kosa din Marea Neagră, în ultima din cele cinci zile de aplicaţii militare desfăşurate de armata ucraineană în diferite părţi ale Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel