Ucraina susține că pe o porțiune din frontul de Sud a străpuns prima linie de apărare a Rusiei. Fortificațiile ruse - la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operaţional "Sud" din Ucraina, Natalia Humeniuk, a declarat, marţi, că forţele armate ucrainene reuşesc să-şi extindă succesele, după ce au străbătut prima linie de apărare a ruşilor în anumite zone din zona de sud. 

Humeniuk a subliniat că rapoartele despre aceste succese ale armatei sunt anunţate etapizat, pentru a salva viaţa apărătorilor ucraineni.

"Da. Dar această lucrare este destul de dificilă. Aceasta este doar prima etapă, când este străpunsă linia de apărare. După aceea, trebuie să câştigi un punct de sprijin în acele zone şi să oferi securitate unităţilor care au făcut acelaşi pas. Prin urmare, ştirile în acest sens ar putea fi oarecum încetinite", a declarat Humeniuk, citată de Rador, răspunzând la întrebarea dacă Forţele Armate ale Ucrainei reuşesc să obţină noi succese după ce au spart prima linie de apărare a ruşilor în anumite sectoare ale frontului.

Natalia Humeniuk a mai remarcat că "trebuie să ne amintim că este vorba despre o muncă grea" şi a asigurat că înaintarea ucrainenilor este în desfăşurare, chiar dacă ştirile în acest sens sunt difuzate cu întârziere, pentru a salva viaţa apărătorilor.

De precizat că ocupantul rus a ridicat în ultimele luni liniii de fortificații ce se întind pe zeci de kilometri, la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Contraofensiva e o operațiune complexă și lentă. Zalujnîi afirmă că Ucraina a respins tentativele ruse de a contraataca

 

Pe de altă parte trupele ucrainene creează condiţiile necesare pentru a avansa pas cu pas şi a prelua iniţiativa pe câmpul de luptă, a declarat luni seara și comandantul şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Liniile de apărare ale Kievului sunt stabile, iar trupele sale resping tentativele ruşilor de a contraataca şi de a distrage atenţia forţelor ucrainene de la alte sectoare ale frontului, a declarat Zalujnîi într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Lupte grele sunt în curs de desfăşurare şi, pas cu pas, trupele ucrainene continuă să creeze condiţiile necesare pentru a avansa. Iniţiativa este de partea noastră", a afirmat comandantul şef al armatei ucrainene după o convorbire telefonică purtată luni cu şeful Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley.

Ucraina a lansat o contraofensivă la începutul verii, încercând să recucerească părţi de teritoriu capturate de Rusia în sudul şi estul ţării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel