Ucraina susţine că a provocat pierderi grele forţelor ruse în Bahmut: Aproximativ 170 de soldaţi ruşi au fost ucişi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană susţine că a provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut, un orăşel din estul Ucrainei care este scena unor bătălii aprige de luni de zile, informează dpa.

Aproximativ 170 de soldaţi ruşi au fost ucişi sâmbătă în lupta pentru controlul asupra acestui oraş bombardat, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate, Serhi Cerevati.

Cerevati a descris situaţia drept o "linie de asamblare a morţii" pentru ocupanţii ruşi şi a spus că cel puţin alţi 200 de soldaţi ruşi au fost răniţi.

Moscova nu a comentat, iar numărul exact al victimelor de pe câmpul de luptă este adesea imposibil de confirmat imediat.

Forţele ruse încearcă fără încetare să cucerească oraşul Bahmut, care a devenit un premiu simbolic pentru Moscova, chiar dacă analiştii spun că valoarea sa strategică este modestă. 

Ocupanții ruși își continuă ofensiva în direcția Bahmut și încearcă să își îmbunătățească poziția tactică în alte trei direcții, a declarat într-un raport al Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, la 1 ianuarie.

Pe parcursul zilei de ieri, rușii au efectuat 35 de lovituri aeriene, în special au folosit UAV-uri Shaked-136, toate fiind doborâte de unități ale Forțelor de Apărare Ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel