Ucraina strânge bani pentru a cumpăra o flotă de drone navale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Strângerea de fonduri pentru drone începe săptămâna aceasta.

Se pare că ucrainenii au fost încurajați de rezultatele din 29 octombrie, când unele nave rusești din portul Sevastopol au fost atacate cu drone maritime.

Anchetatorii grupului GeoConfirmed au susținut că cel puțin trei nave ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse au fost  lovite de drone navale, în special nava amiral „Amiral Makarov”.

”Săptămâna viitoare vom lansa o altă direcție de strângere de fonduri - vom acumula fonduri pentru o flotă de drone marine”, declara președintele Volodimir Zelenski, la sfârșitul săptămânii trecute.

”Cred că absolut toată lumea înțelege ce este asta și sunt sigur că milioane de oameni vor sprijini o astfel de direcție în apărarea noastră. Toată lumea a văzut deja cum funcționează. Și asta este doar pentru protecția zonei noastre de apă marine, nu revendim pe a altcuiva”.

Zelensky a remarcat că aproape 220 de milioane de dolari în contribuții de la milioane de oameni din peste o sută de țări au fost strânse în timpul unei jumătăți de an de funcționare a platformei caritabile United24. Institutul American pentru Studiul Războiului a presupus că atacul a fost efectuat de Ucraina. 

În septembrie, fotografii cu o dronă marină de tip necunoscut au apărut în apropierea bazei navale ruse din Sevastopolul ocupat.

Potrivit analiștilor , această dronă navală are un focos și este folosită pentru a lovi ținte navale.

Această dronă marină ar putea fi creată pe baza unei ambarcațiuni civile a companiei canadiane Sea-Doo, scrie publicația ucraineană Militarnîi.

Citește și: Rusia cunoștea caracteristicile dronelor care au atacat flota în Crimeea. S.V. Mateiu: Operațiune combinată a Ucrainei și greșeli majore de apărare rusă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel