Ucraina spune că atacarea Crimeei a fost doar încălzirea. Logistica ocupantului rus, țintă principală înainte de lansarea contraofensivei

Darius Muresan |
Data publicării:
Lovirea unor depozite de armament din Sevastopol, Crimeea, de către ucraineni
Lovirea unor depozite de armament din Sevastopol, Crimeea, de către ucraineni

Atacul cu dronă asupra peninsulei Crimeea anexate de Rusia de sâmbătă a servit drept pregătire pentru contraofensiva plănuită, potrivit armatei ucrainene, relatează Agerpres, care citează DPA.

"Distrugerea logisticii duşmanului este unul dintre elementele pregătitoare pentru acţiunile puternice ale forţelor noastre de apărare, care discută despre acest lucru de mult timp", a declarat o purtătoare de cuvânt a Comandamentului de sud al armatei ucrainene, duminică, la televiziunea ucraineană.

"Iar această muncă pregăteşte pentru ofensiva pe scară largă pe care toată lumea o aşteaptă", a spus Natalia Gumeniuk.

Drept rezultat al atacului cu dronă, un mare depozit rusesc de combustibil a luat foc sâmbătă dimineaţă în portul ucrainean Sevastopol. Potrivit relatărilor din media ruse, nu au existat morţi şi răniţi în urma atacului şi nu s-au produs pagube civile.

Serviciul ucrainean de informaţii a relatat că zece tancuri cu ţiţei au fost distruse. Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar serviciul de informaţii militare a precizat că astfel de explozii vor continua.

Rusia a invadat statul vecin în februarie 2022 şi ocupă în prezent circa 20% din teritoriului acestuia, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014. 

De săptămâni de zile comunitatea internaţională aşteaptă anunţul unei ofensive ucrainene majore. Ucraina, cu ajutorul armamentului occidental, vrea să recucerească teritoriile ocupate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel