Ucraina spune că afirmația lui Lavrov despre ajutorul Rusiei pentru ca ucrainenii să răstoarne regimul Zelenski e „schizofrenie clasică rusă”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă, defilând în Piața Roșie la a 77-a paradă militară dedicată Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Sursă foto: Kremlin
Armata rusă, defilând în Piața Roșie la a 77-a paradă militară dedicată Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Sursă foto: Kremlin

Biroul Preşedintelui Ucrainei a reacţionat la declaraţia ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care a anunţat intenţia Moscovei de a ajuta poporul ucrainean să se elibereze de "regimul absolut antipopular şi antiistoric", transmite RBC, potrivit Radio România Actualități.

 "Declaraţiile de astăzi (duminică, n.r.) ale lui Lavrov, făcute la o întâlnire cu reprezentanţii ţărilor membre ale Ligii Arabe, sunt o bună reamintire a motivului pentru care, pe timp de vară, nu trebuie să te plimbi la soare fără pălărie. Schizofrenie clasică rusă: dimineaţa, spui că Moscova vrea negocieri, iar seara - că scopul tău este să ''scapi de regimul antipopular de la Kiev''" - a comentat Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Potrivit consilierului, aceste cuvinte aparţin cuiva care reprezintă o ţară barbară, care a invadat fără motiv un teritoriu străin şi ucide ucraineni într-un mod cât mai brutal posibil.

"Aşadar, 'regimuri' sunt închisorile ruseşti, iar în Ucraina există o conducere aleasă în mod legitim, care a câştigat alegeri corecte, competitive, democratice. Sunt atât de multe cuvinte necunoscute elitei ruse într-o singură propoziţie, nu-i aşa?" - a mai scris Podoliak pe o reţea socială.

Acesta l-a sfătuit pe Lavrov să se asigure că el însuşi nu ajunge la coşul de gunoi al istoriei.

"Când decideţi să răsturnaţi 'regimuri antiistorice', este important să nu ajungeţi accidental la coşul de gunoi al istoriei. Mai ales dacă civilizaţia este deja extrem de dispreţuitoare faţă de cei care au comis atât de multe crime grave de război documentate" - a conchis Mihailo Podoliak.

 

Lavrov spune că Rusia ajută poporul ucrianean să răstoarne regimul de la Kiev

 

Amintim că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, duminică, la Cairo, că Rusia intenţionează să "ajute poporul ucrainean să se elibereze de regimul absolut antipopular şi antiistoric".

Potrivit lui Lavrov, Moscovei "îi pare rău pentru poporul ucrainean, care merită ceva mai bun". În replică, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, duminică seară, că doar cei care nu cunosc istoria ar putea decide să invadeze Ucraina.

"Numai cei care nu cunosc deloc adevărul istoriei şi nu simt deloc sensul acestuia ar putea decide să atace Ucraina. După tot ce a traversat poporul nostru, după tot ce am învăţat de-a lungul secolelor, ucrainenii nu vor renunţa niciodată la independenţă" - a afirmat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel