Ucraina speră la garanții de securitate din partea SUA pe modelul Israelului indiferent cine va câștiga alegeri în 2024 în SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că speră ca Ucraina să obţină garanţii de securitate din partea Statelor Unite similare celor de care se bucură Israelul. 

Într-un interviu acordat presei ucrainene, Volodimir Zelenski a precizat că garanţiile de securitate includ "atât un scut, cât şi o sabie", iar astfel de garanţii ar veni prin procesul de aderare a Ucrainei la NATO, dar ar fi consolidate printr-un acord bilateral cu SUA.

"Probabil că vom avea cu SUA un model similar cu cel israelian, în care vom avea arme, tehnologie, instruire, finanţe etc. Ceva asemănător cu ce are Israelul, dar noi avem un inamic diferit" - a subliniat Volodimir Zelenski, citat de Rador. Un astfel de acord nu va depinde de cine se află la Casa Albă - a mai spus preşedintele Zelenski, pentru că va fi nevoie de aprobarea Congresului SUA.

SUA şi Israelul au semnat multiple acorduri de securitate de la înfiinţarea statului Israel, iar SUA garantează ceea ce se numeşte un "avantaj militar calitativ" pentru Israel în comparaţie cu alte forţe din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel