Ucraina: Sistemul de rachete cu lansare multiplă Vilkha-M, folosit impotriva ocupantului rus (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Mass-media ucraineană precizează în această dimineaţă că, încă din primele zile ale agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, Forțele Armate Ucrainene au efectuat aproximativ 50 de lovituri precise cu rachete P624, trase de sistemul de rachete cu lansare multiplă Vilkha-M ("Alder").

Această informaţie a fost publicată pentru prima dată ieri pe pagina de Facebook a biroului ucrainean de proiectare a tehnicii militare „Luch”.

Potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express, a fost confirmat faptul că sistemul de rachete cu lansare multiplă Vilkha-M şi-a atins cu precizie ţintele, zeci de unități de vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană, instalații EW (război electronic) şi posturi mobile de comandă ale ocupantului rus au fost distruse.

Reamintim că, miercuri, 2 martie, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Alexei Danilov a precizat că Forțele Armate ale Ucrainei nu numai că vor apăra ţara, dar vor desfășura și acțiuni ofensive împotriva ocupantului rus, potrivit site-ului Focus.ua.

Sistemul Vilkha-M este o nouă generație de MLRS (Multiple Launch Rocket System) dezvoltat de Biroul de Proiectare Ucrainean Luch.

În anul 2020, Biroul de Proiectare Ucrainean Luch a efectuat mai multe teste de tragere cu sistemul Vilkha-M, care este o versiune modernizată a Vilkha MLRS, care a intrat în dotarea forţelor armate ucrainene, în anul 2018.

Vilkha-M MLRS este conceput pentru a distruge vehicule blindate, ușor blindate și neblindate, posturile de comandă, centre de comunicații, instalațiile militar-industriale, pentru şi alte facilitaţi militare.

Sistemul Vilkha-M este instalat pe un șasiu de camion militar KrAZ-7634 8×8 şi dispune de 12 tuburi de lansare a rachetelor de 300 mm. Vilkha-M este capabil să lanseze toate cele 12 rachete în doar 45 de secunde şi poate lovi ţinte aflate pe o rază de 130 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel