Ucraina și R. Moldova vor discuta despre retragerea trupelor ruse din Transnistria

Darius Muresan |
Data publicării:
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Trupe ruse în timpul unui exercițiu în Transnistria, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, intenționează să discute cu președintele ales al RM Maia Sandu problema privind retragerea armatei ruse din Transnistria.

Diplomatul a declarat acest lucru în cadrul unui interviu pentru RBC-Ucraina, răspunzând la întrebarea cu privire la modificarea statutului Transnistriei anunțată de Maia Sandu.

„Planific în curând să vizitez Republica Moldova și noi vom discuta toate aceste probleme, deoarece acestea nu sunt doar probleme referitoare la securitatea și integritatea teritorială a Moldovei, ci și chestiuni care ține de securitatea Ucrainei. Evenimentele din Moldova și din jurul acesteia sunt inseparabile, deci sunt legate de problemele se securitate națională Ucrainei”, a declarat Kuleba, potrivit portalului Deschide.md, care citează publicația Ukrinform.

Acesta a mai adăugat că intenționează să discute un șir de chestiuni controversate în relațiile bilaterale și despre strategia de soluționare a conflictului transnistrean și proiecte comune ambițioase.

Cu toate acestea, spune Kuleba, contează și poziția Parlamentului moldovenesc. „Eu pledez pentru o abordare echilibrată, voi merge, voi asculta, vom discuta și vom vedea ce echilibru de forțe se va impune în R. Moldova și, după aceea, vom decide asupra pașilor concreți”. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel