Ucraina salută decizia SUA de a trimite mașini de luptă Bradley și spune că e „exact ceea ce are nevoie”

Darius Muresan |
Data publicării:
Vehicul de luptă Bradley M2A2
Vehicul de luptă Bradley M2A2

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri, într-o intervenţie video, că angajamentul SUA de a furniza Kievului pentru prima dată mașini de luptă ale infanteriei Bradley este exact ceea ce are nevoie Ucraina, informează Agerpres, care citează Reuters.

"Pentru prima dată vom primi vehicule blindate Bradley; este exact ceea ce este nevoie", a spus preşedintele Zelenski, mulţumindu-i preşedintelui american Joe Biden şi Congresului SUA. Volodimir Zelenski a adăugat că anunţul oficial a demonstrat că vizita sa la Washington din decembrie a produs rezultate concrete.

Casa Albă a anunţat vineri că SUA vor furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de trei miliarde de dolari, cel mai mare de până acum. Vehiculele de luptă Bradley fac parte acest pachet de ajutor.

Preşedintele ucrainean, care îi presează fără încetare pe aliaţi să trimită mai multe arme, a mulţumit şi Germaniei, care va trimite blindate de luptă Marder şi un sistem de apărare aeriană Patriot.

"Aşadar, acum există mai multe sisteme de apărare aeriană, mai multe vehicule blindate, tancuri vestice - ceea ce este o premieră - mai multe tunuri şi obuze... şi toate acestea înseamnă mai multă protecţie pentru ucraineni şi pentru toţi europenii împotriva oricărui fel de teroare rusă", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel