Rusia susţine că a lovit un aerodrom în apropiere de portul Odesa, ca răspuns la atacul asupra platformelor de foraj

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea oraşului-port ucrainean Odesa, ca represalii la atacul efectuat cu o zi înainte de forţele ucrainene asupra platformelor de foraj de hidrocarburi Cernomorneftegaz din Marea Neagră, au relatat agenţiile de presă ruse, notează Reuters.

Agenţia de presă Reuters precizează că nu a putut verifica independent informaţia comunicată de Ministerul rus al Apărării.

Şapte persoane erau date dispărute luni după atacul atribuit de Moscova forţelor ucrainene vizând platforme de foraj din Marea Neagră, în largul Crimeii anexate, a precizat guvernatorul Crimeii numit de Moscova, Serghei Aksionov, pe contul său de Telegram.

Printre altele, autorităţile locale ucrainene au anunţat marţi, citate de France Presse, că ruşii 'controlează total' satul Tocivka de pe linia frontului în Donbas (est), la câţiva kilometri de Severodoneţk şi Lisiceansk, unde luptele sunt intense.

,,Conform informaţiilor noastre, ruşii deţin controlul total asupra Tocivka'', a declarat şeful districtului Severodoneţk, Roman Vlasenko, la televiziunea ucraineană, indicând că 'presiunea persistă' asupra liniei frontului.

,,Întreaga regiune Lugansk este acum epicentrul confruntării dintre armatele ucrainene şi cele ruse'', a adăugat el, citat de AFP.

Această regiune este aproape în întregime controlată de forţele Moscovei. Numai rezistenţa ucraineană din jurul Lisiceansk şi Severodoneţk scapă încă de controlul armatei ruse, aminteşte AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel