Ucraina rdiculizează garanțiile de securitate pe care Rusia i le-a cerut. Zelenski: Cererea lui Putin arată de fapt cât e de puternică Armata ucraineană

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, atunci când Rusia cere Ucrainei garanţii de securitate pentru "coridorul cerealelor", Moscova arată, de fapt, ce înfrângere a suferit în războiul la scără largă declanşat în urmă cu mai bine de opt luni. 

Zelenski a menţionat că, la începutul invaziei, Rusia a cerut garanţii de securitate din partea Statelor Unite, iar acum Kremlinul doreşte acelaşi lucru de la Ucraina.

"Acestea sunt schimbări cu adevărat uimitoare. Arată atât eşecul agresiunii ruse, dar şi cât de puternici suntem atunci când rămânem uniţi. Milioane de ucraineni şi femei ucrainence luptă şi lucrează pentru libertatea noastră. Şi milioane de oameni din întreaga lume ne ajută să contracarăm teroarea rusă", a remarcat liderul de la Kiev, într-un mesaj video difuzat miercuri seară.

Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat, miercuri, că Moscova revine la "acordul cerealelor", după ce Ucraina ar fi promis că nu va ataca flota rusă.

Anterior, însă, partea turcă a asigurat că navele cu produse alimentare ucrainene sub pavilion turcesc vor continua să plece din porturile de la Marea Neagră, în pofida suspendării de către Rusia a participării sale la "acordul cerealelor". Ruşii au cerut Ucrainei să promită că nu îi va ataca flota - potrivit unei declaraţii făcute de către ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a afirmat că Rusia va reveni la acord atunci când va primi astfel de garanţii.


Rusia şi-a suspendat sâmbătă participarea la acest acord, invocând atacul ucrainean cu drone asupra unor nave militare ruseşti în portul Sevastopol din Crimeea anexată, atac în care, potrivit Moscovei, dronele aeriene şi maritime pilotate de la distanţă s-au deplasat prin culoarul securizat destinat navelor ce transportă cereale ucrainene.

Moscova a avertizat luni asupra ''pericolului'' continuării navigaţiei fără acordul său şi a cerut Ucrainei să garanteze securitatea respectivului culoar maritim. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel