Ucraina oprește zborurile din și spre Belarus

Eduard Pascu / 25 mai 2021 / 19:30
Cabină piloti Sursa foto: AirBaltic/Twitter
Cabină piloti Sursa foto: AirBaltic/Twitter

Kievul va opri zborurile către și dinspre Belarus începând cu miezul nopții din 26 mai și va interzice, de asemenea, transportatorilor aerieni ucraineni să utilizeze spațiul aerian din Belarus, a anunțat pe Telegram, premierul ucrainean Denis Șmihal.

”Ucraina va suspenda zborurile către și dinspre Belarus începând cu miezul nopții, 26 mai. Guvernul tocmai a ordonat Ministerului Infrastructurii, Serviciului de Aviație de Stat și companiei de trafic aerian de stat Ukraero Ruh să ia măsurile necesare în acest scop. În plus, transportatorilor aerieni ucraineni li se interzice să opereze zboruri în spațiul aerian din Belarus", a subliniat el, transmite TASS.

Șmihal a adăugat că, potrivit cabinetului ucrainean, aterizarea de urgență a unui zbor Ryanair în capitala bielorusă Minsk a încălcat Convenția privind aviația civilă internațională. ”Decizia guvernului nostru vizează asigurarea siguranței zborurilor și a pasagerilor”, a explicat el.

Luni, președintele ucrainean  Volodimir Zelenski a prezidat o ședință pentru a evalua situația privind incidentul zborului Ryanair. El a dat instrucțiuni cabinetului pentru a soluționa o soluție de suspendare a zborurilor către și din Belarus și pentru a interzice transportatorilor aerieni ucraineni să folosească spațiul aerian din Belarus.

Ministrul ucrainean de externe Dmitry Kuleba a declarat mai târziu că Kievul consideră că spațiul aerian din Belarus este nesigur pentru zboruri.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy