Ucraina oferă un milion de dolari fiecărui pilot rus care își predă avionul forțelor ucrainene

Costea Cătălin |
Data publicării:
MiG-29, Ucraina, sursă foto: MilitaryAviation.in.ua
MiG-29, Ucraina, sursă foto: MilitaryAviation.in.ua

Concernul ucrainean de stat, unic autorizat pentru tranzacțiile cu armament, Ukroboronprom a anunțat că oferă piloților militari ruși o recompensă de 1 milion de dolari pentru fiecare avion de luptă predat forțelor ucrainene și 500.000 de dolari pentru fiecare elicopter rus.

„Vă garantăm 1 milion USD pentru fiecare aeronavă furată Forțelor Aerospațiale ale Rusiei și 500.000 USD pentru fiecare elicopter de luptă al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei”, se arată într-un comunicat emis de Ukroboronprom.

„Pentru a folosi această oportunitate, trebuie să vă predați autorităților ucrainene împreună cu echipamentul militar. Voi și familiile voastre puteți deveni oameni bogați, care nu mai sunt obligați să execute ordine penale. Puteți deveni liberi și bogați!”, se mai precizează în comunicat.

Pentru a contacta dispeceratele de zbor ucrainene li se recomandă piloților ruși să folosească frecvențele radio ucrainene “pe care deja le știu”.

Comentariul autorului: În acest moment, Ucraina are o lipsă acută de avioane de luptă, cele mai multe dintre acestea fiind pierdute în urma bombardamentelor inițiale ale aviației ruse și a atacurilor cu rachete de croazieră Iskander și Kalibr.

Deși suma acordată este una mare ca recompensă, ea reprezintă doar o mică parte din valoarea unui avion de luptă, cu atât mai mult dacă acesta este și echipat cu armament la bord. În plus, piloții ucraineni și personalul auxiliar sunt calificați pentru exploatarea aeronavelor rusești, precum MiG-29 și Su-27, iar utilizarea de către aceștia în luptele aeriene a unor avioane cu însemne ruse ar reprezenta un real avantaj tactic.

Nu în ultimul rând, efectul psihologic al unor astfel de acte de pactizare cu Ucraina ar avea un impact major asupra moralului trupelor ruse, în rândul cărora se semnalează deja mai multe semne de îndoială privind legitatea și necesitatea invaziei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel